Det er bare sådan jeg er…

 

raseriJeg læste i dag et indlæg på FB, om det at udtrykke følelser – både positive og negative – hvor der afslutningsvis stod

“Det er bare sådan jeg er …”

Jeg var på det tidspunkt til frokost og havde god tid til at reflektere og skrive mine tanker ned …

 

Det er dejligt, når vi mærker efter – når vi skaber forbindelse mellem hoved og krop.
Når vi ikke nøjes med tankemæssigt at reflektere, men lader følelserne komme med også. Lade kroppen afreagere og få luft helt ned i den nederste spids af lungerne.

Skønt er det, når tårerne løber frit, at der er nogen der viser omsorg. Ligesom når forvirringen raser, at der er nogen der husker en på, at tænde lommelygten, så vi kan finde vores egen vej.

Selv når vreden kommer snigende, er det livsbekræftende, at blive mødt med tillid og åbenhed – så det der bliver sagt alene modtages konstruktivt, selv om man ikke selv i øjeblikket udviser samme egenskaber.

Men lige så fantastisk er det for dem vi er sammen med, når specielt vreden raser og lyden bliver alt for høj og skærende, at vi selv husker at sige undskyld.
Undskyld for at vi i tide ikke mærkede ordentligt efter – lod tingene hobe op i kroppen, så det kom ud af kontrol.

På samme måde, som de skal respektere at “jeg er som jeg er”, skal vi også huske at respektere at “de er som de er” – og at de ikke nødvendigvis er lige så gode til at komme “ud med det hele” i situationen.

Omsorgen skal nemlig gå begge veje for at fungere 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Hovedmenu, Indlæg, Lidt om alt og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

1 Response to Det er bare sådan jeg er…

  1. Jan Wilmann skriver:

    Du har fuldstændigt ret. Jeg ville ønske, at specielt ledere ville øve sig i at sige; Det må du undskylde. Jeg tog fejl. Håber virkeligt at jeg huskede at gøre det, dengang for 1000 år siden, da jeg havde “lederkasketten” på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.